Ervaringen Compassietraining

  • Mijn meest belangrijke ervaring van de training is het steeds opnieuw herinneren van compassie in verschillende toonaarden. Dus als training. Het komt niet vanzelf aanwaaien.
  • Wat ik het meest gewaardeerd heb in deze (Zelf)compassie training is dat ik me veilig voelde in de groep, waardoor ik echt open kon staan om te leren. Dat komt deels door de ruimte, en doordat de groep klein is met fijne mensen, maar vooral ook door jou en jouw houding. Ik had heel erg het gevoel welkom te zijn, en dat alles kon. Een paar keer was ik emotioneel en ook dat mocht er zijn, met wel een aai van jou wat me ook raakte. Fijn om kwetsbaar te mogen zijn.

IMG_3219

  • Ik merk dat deze training heel veel doet voor mij. Ik ben me bewuster van oude patronen en heb daar ook een deel van los kunnen laten, of kan daar losser mee omgaan. Ik voel me vrijer, losser en blijer. Ik voel ook veel meer. Het is alsof mijn intensiteit van leven, van voelen, van ervaren van een 6 naar een 9 is gegaan. Echt wauw! Soms is het overweldigend, dan lijkt het gewoon te veel, er komt zo veel bij me binnen zo veel mooie dingen vooral. Maar dan kan nu goed voor mezelf zorgen, mild zijn.
  • Het effect van de Compassietraining in mijn dagelijks leven is wisselend. Ik integreer het niet bewust in mijn dagelijks leven, maar vaak op momenten dat ik ‘problemen’ tegenkom probeer ik deze met compassie te benaderen (en te analyseren). Welk systeem zorgt hier nou voor? is dit goed voor mij, enz.
  • In het dagelijks leven ben ik me meer bewust van mijn eigen gedrag. En probeer te onderzoeken vanuit welk systeem ik reageer en hierop met mildheid te reageren. De vier levensvrienden vind ik prettig om te gebruiken hiervoor. Vooral liefdevolle vriendelijkheid en mededogen, maken een verschil. wat voelbaar is. gelijkmoedigheid is ook goed om te oefenen. ook het besef dat als cure niet meer haalbaar is, care daarvoor in de plaats kan komen. Dat vind ik voor mij een eye-opener.